Huiswerkbegeleiding in groepsverband

Op dinsdag en donderdag bieden wij huiswerkbegeleiding aan in groepsverband. Deze huiswerkbegeleiding is bedoeld voor leerlingen van de middelbare school die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het leren van toetsen en/of het maken van huiswerk. Door onze huiswerkbegeleiding zorgen wij voor rust en overzicht  bij zowel kind als ouders.

De leerlingen zijn tussen 16.00 – 18.00 welkom om hun huiswerk te komen maken en om te leren voor hun toetsen. Bij binnenkomst laten zij aan de begeleider hun studieplanner of agenda zien en vertellen zij wat zij vandaag willen/moeten doen. Samen met de begeleider wordt een planning gemaakt voor de middag en vervolgens kan de leerling zelfstandig aan het werk. Tijdens de huiswerkbegeleiding loopt de begeleider rond om iedereen te helpen met zijn/haar vragen en om leerlingen te overhoren. Tussendoor is er een korte pauze waarin de leerlingen een potje mogen tafelvoetballen, iets te eten of te drinken mogen kopen in het restaurant of gewoon gezellig met elkaar kunnen kletsen. Aan het eind van de huiswerkbegeleiding wordt samen geëvalueerd of alles gelukt is en wordt vooruitgeblikt op de rest van de week. Zo weet een leerling precies wat hij/zij thuis nog moet doen of wat hij/zij de volgende keer bij Lauter kan doen.

We vinden het belangrijk dat leerlingen zich op hun gemak voelen bij Lauter en zullen er alles aan doen om hiervoor te zorgen. Onze huiswerkbegeleiding is kleinschalig en daardoor rustig en ontspannen. Er is plek voor maximaal 10 leerlingen per middag. 

Leerlingen kunnen 1 of 2 middagen per week huiswerkbegeleiding volgen. 
Voor de aanvang van de huiswerkbegeleiding schaft u een strippenkaart aan. Met deze strippenkaart kan uw kind 10 middagen bij Lauter terecht. De huiswerkbegeleiding zal plaatsvinden op de Hugo de Grootkade 18-28.

Voor de start van de huiswerkbegeleiding zal er een intakegesprek plaatsvinden om kennis te maken en om de wensen van u en uw kind te bespreken.

Wilt u uw kind inschrijven? Vul dan ons INTAKEFORMULIER in en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

De prijs van huiswerkbegeleiding is te vinden onder het kopje ‘tarieven‘. 

 

 

Individuele huiswerkbegeleiding 

Het is ook mogelijk om individuele huiswerkbegeleiding bij Lauter te krijgen. Uw kind krijgt dan alle aandacht en kan bij ons terecht voor al zijn/haar vragen. Lauter zal de leerling begeleiden tijdens het huiswerk maken, door dingen uit te leggen die hij/zij niet begrijpt. Daarnaast nemen wij alle lesstof voor de toetsen door. Dit doen we door erover te praten, leerlingen te overhoren en leerlingen, indien nodig, uitleg te geven over de lesstof. Tijdens de huiswerkbegeleiding zal Lauter ook altijd aandacht besteden aan het het maken van een planning, zodat leerlingen weten hoe zij hun huiswerk en toetsen het beste kunnen plannen. 

De prijs van huiswerkbegeleiding is te vinden onder het kopje ‘tarieven‘.

Slimleren

Via Lauter kunt u 20% korting krijgen voor het programma Slimleren. Slimleren.nl is een programma dat uitermate geschikt is ter ondersteuning bij de vakken wiskunde, Nederlands, Engels en rekenen. Het is een oefensysteem waarmee de leerlingen op een leuke en effectieve manier de lesstof kunnen oefenen. De onderwerpen die de leerlingen kunnen leren en oefenen met Slimleren sluiten naadloos aan op het schoolboek van uw kind. Je kunt zelfs aan de hand van het schoolboek de leer- en oefenstof sorteren, zodat je helemaal niet meer hoeft te zoeken.

Tijdens de bijlessen & huiswerkbegeleiding die wij geven aan leerlingen uit het voorgezet onderwijs kunnen wij ook gebruik maken van het programma Slimleren. Wij hebben een eigen docentendashboard, waar we kunnen meekijken met de leerlingen en waar we hun vorderingen kunnen bijhouden. Als u uw kind heeft aangemeld voor het programma horen wij dit heel graag. Wij kunnen uw kind dan toevoegen aan ons account.

korting-slimleren