Onze missie

Onze missie is om kinderen en ouders op een persoonlijke, fijne en betaalbare manier te begeleiden, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Of het nou gaat om onderwijs of opvoeding, uw hulpvraag staat altijd centraal!

Onze visie

Lauter heeft een duidelijk visie waarom hulp aan kinderen en ouders zo belangrijk is. Wij weten dat je in je persoonlijke ontwikkeling altijd tegen dingen aanloopt. Of je nou als kind op de basisschool zit en moeite hebt met rekenen of dat je als ouder tegen problemen in de opvoeding aanloopt. Wij willen er voor u en uw kind zijn, om samen deze punten aan te pakken. U heeft hierin alle keuze en wij werken altijd met uw hulpvraag! Wij houden tijdens de begeleiding goed contact, zodat het plan van aanpak altijd weer aangepast kan worden. Wij weten dat elke leerling op een andere manier leert en hier proberen wij onze aanpak zoveel mogelijk op aan te passen. Hiernaast vinden wij individuele begeleiding erg belangrijk. De basis wordt gelegd op school, maar door individueel contact krijgen leerlingen alle aandacht die zij nodig hebben en kunnen wij samen de puntjes op de I zetten. Voor sommige leerlingen is dit niet nodig, maar kan het wel fijn zijn zijn om in groepsverband extra uitleg of oefening te krijgen. Wij werken nooit met grote groepen, omdat wij vinden dat leerlingen uit onze doelgroep dan veel te snel ondergesneeuwd worden.

———————————————————————————————————–
Bijles tuin
 ———————————————————————————————————–

De 4 pijlers van Lauter

Om de visie van Lauter nog duidelijker te maken, hebben wij gekozen voor 4 pijlers die we graag nader aan u toe lichten:

Duidelijkheid & structuur

Goede communicatie is voor ons heel belangrijk en duidelijkheid speelt daarin in een grote rol. Wij zijn duidelijk zijn in wat wij aanbieden en hoe wij werken. Niet alleen naar ouders, maar ook naar de kinderen toe. Daarnaast vinden wij structuur voor kinderen erg belangrijk. Zo richten wij onze lessen wekelijks ongeveer op dezelfde manier in, zodat kinderen weten waar zij aan toe zijn. Ook vinden wij het fijn om structuur aan te bieden in de afspraken die wij maken.

Positiviteit & plezier

Wij zijn ervan overtuigd dat positiviteit altijd beter is dan negativiteit. Wij hechten veel waarde aan sfeer en dat is ook een belangrijk onderdeel van onze begeleiding. Daarnaast geven wij veel complimenten, omdat we weten dat we kinderen daardoor optimaal kunnen stimuleren.

Bij sommige kinderen is het plezier in leren, door welke reden dan ook, kwijtgeraakt. Bij Lauter proberen wij kinderen dit plezier weer terug te laten krijgen. Dit doen wij door de lesstof op een leuke en speelse manier aan te bieden. Op onze blog proberen wij door middel van leuke (les)ideeën te laten zien hoe je leren leuk kan maken.